Antimatter - The Judas Table

Adres Prophecy Productions...

İngiltere ve dünya müzik tarihine yaptıkları ambient ve akustik ağırlıklı sound'uyla adını yazdıran, Liverpool çıkışlı Antimatter, altıncı ve son albümleri "The Judas Table" ile 3 yıl aradan sonra tekrar müzik severlerle bir araya geldi. Albümün prodüktörü, Anneke Van Giesbergen, Anathema gibi grupların da prodüktörlüğünü yapmış olan, aynı zamanda Anathema grubunun üyesi Daniel Cardoso, Mick Moss ile güzel bir işbirliği yapmış. Albümün mastering'i de Daniel Cardoso tarafından ele alınmış. Albüm kapağı Mario Nevada tarafından Mick Moss’un konsept önerisiyle çizilmiş ve de gayet başarılı bir albüm kapağı olmuş kanımca.

Albüme gelecek olursak söz ve müziklerin tamamı Mick Moss'a ait. İngiltere'nin önemli stüdyo müzisyenleri de onu bu yeni albümde yalnız bırakmamış. Sound ise geleneksel Antimatter sound'undan biraz daha akustik ağırlıklı bir sound olmuş. Alışıla gelmiş ambient destekli sound biraz daha geri plana atılmış bu albümde.

Albümün açılış şarkısı "Black Eyed Man" reverb'lü lead gitar, smooth bas ve akustik davul tonlarıyla ilk anlarda dinleyiciyi albüme hapsetmeye başlıyor. Ardından gelen "Killer" şakısı synth-pop ezgilerinin ambient ve rock ile harmanlanışı olarak bizlere sunuluyor. Mick Moss bu çalışmada farklı bir vokal tekniğiyle karşımıza çıkıyor. Albümün üçüncü şarkısı "Comrades" son dönem Amerikan indie rock etkilerinin İngiltere'ye kadar uzandığının bir göstergesi. Dikkat çekici soloları da şarkıya ayrı bir hava katmış. Sürprizler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Albümün dördüncü şarkısı "Stillborn Empires" bizlere ahenk dolu post-rock ezgileri ve Mick Moss'un vokalleriyle dinleyiciye güzel bir dinleti yaşatıyor.

Ardından gelen "Little Piggy" adlı çalışmada ise Mick Moss'un Pearl Jam efsanesi Eddie Vedder’a olan ses rengi benzerliği birkez daha ortaya çıkıyor. Ve albümün ambient sound'lu çalışması "Hole" 05:04 gibi bir süresi olmasına rağmen dinleyiciyi bir meditasyon evresine sokuyor. Albümünü yedinci çalışması "Can Of Worms" Amerikan rock sound'u etkileşimiyle bizleri selamlıyor. Ardından gelen "Integrity" sound itibariyle bana Anathema'nın "Alternative 4" dönemini anımsattı. Albümle aynı ismi taşıyan dokuzuncu çalışma "The Judas Table" yeniden post-rock ezgileriyle bizleri karşılıyor. Albümün son çalışması "Goodbye" dinleyiciye bu dinletiler için teşekkür amaçlı bir jest olmuş.

PARÇA LİSTESİ:

01. Black Eyed Man
02. Killer
03. Comrades
04. Stillborn Empires
05. Little Piggy
06. Hole
07. Can Of Worms
08. Integrity
09. The Judas Table
10. Goodbye

BAĞLANTI NOKTALARI:

www.antimatteronline.com
www.facebook.com/antimatteronline
www.en.prophecy.de/antimatter-the-judas-table.html

RICHTER ÖLÇEĞİNE GÖRE...

Müzikalite9
Ruh8
Sunum7
Özgünlük6
Altıncı stüdyo albümleri iz bırakıyor...
7.5

ŞİDDETİNDE!

Günay Yunus