İtalyanların güzide firması Frontiers Records boş durmuyor ve bu kez bizleri çok ilgilendiren bir albüm ile karşımıza çıkıyor. Emin olduğum nokta kritiği okuyan pek çok kişi için Xcarnation ismi pek bir şey ifade etmeyecek, ama Cenk Eroğlu diyince pek çoğunuzun aklında bir şeyler oluşmuştur. 90’lı yılların ortalarında pop furyasının ülkemizi sarıp sarmalamışken “Ben Yağmurda Doğdum” şarkısı ile karşımıza çıkan Eroğlu müzikal yolculuğunun daha sonraki yıllarında pek çok albümde session müzisyen ve prodüktör olarak devam etti, ve kayıplara karıştı! (Pardon, en azından bu albüme kadar biz öyle sanıyorduk).
çalışmalarına yurt dışında devam eden ve Winger grubundan tanıdığımız Kip Winger’ın yardımı ile Xcarnation projesini kotaran Eroğlu son derece modern ve başarılı bir albüm ile karşımıza çıkıyor. Albüm Manson şarkılarını anımsatan bir isme sahip Personal Antichrist ile açılıyor ( ne mutlu ki sadece anımsatma olarak kalıyor bu benzerlik). Şarkı gayet modern sound'lu hard rock riff'leri ile başlıyor, Gleen Hughes’in son albümünü dinleyenlerin gayet aşina olacağı riff'ler bunlar. İlk girşin ardından elektronik sample'lar ile şarkı tadından yenilmez bir hale geliyor. Everlasting, nakaratı ile insanı kavrayan bir şarkı, 03.44'' sularında giren yaylılar ve onların çaldığı Orta Doğu ezgileri şarkıyı çok daha keyifli bir hale getiriyor. Without You ise gayet hoş piyano melodileri ile başlayan bir soft rock baladı. Ardından giren Desperately Sad; sample'lar ile destekli ve yaylıların kullanımı burada da çok başarılı. Zaten albümün en başarılı kısmı da Orta Doğu etkilenimli melodilerin (ki genelde bu yük yaylı çalgılara verilmiş) Batı işi ritim ve melodilere çok büyük bir başarı ile yedirilmesi. Albümün genel sound'u içinde bu kısımlar hiçbir şekilde sırıtmıyor.
Reason to Believe; aynı anda hırçın hard’n’ heavy riff'lerini, rap-vari üst üste bindirilmiş vokalleri ve başarı ile düzenlenmiş sample'ları bünyesinde barındıran bir çalışma. Albüm boyunca hakim olan müzikalite her geçen saniyede Eroğlu’nun yaratıcı kimliğine hayran olmamıza sebep oluyor. Lucky Day ve Take Deep Breath sample'lar, rock riff'leri ve yaylı çalgılar üzerine kurulu şarkılar. Coma White, endüstriyel etkilere sahip kısa ve albüm genel sound'u içinde bile oldukça deneysel bir çalışma. Pictures ise bu müzikal şölenin son şarkısı.
Belirtmeden geçemeyeceğim nokta ise onlarca saçma grubun reklamının yapıldığı ülkemizde Cenk Eroğlu’nun yaptığı bu usta işi albümün pek esamesinin okunmamış olması (bu arada, biz albüm haberini Metal Edge dergisinden aldık). Bir diğer taraftan; albümün 19 Eylül'de çıktığını ve Eroğlu’nun resmi web sitesinde Türkiye’ye dönük bir haberin bulunmayışını göz önüne alırsak, ustanın kafasında Türkiye’yi bitirdiğini düşünmek pek yersiz olmaz sanırım.
ŞARKI LİSTESİ
1. Personal Antichrist
2. Everlasting
3. Without You
4. Desperately Sad
5. Reason to Belive
6. Lucky Day
7. Take Deep Breath
8. Coma White
9. Willing to Wait
10. Pictures