Epitimia

Rock Vault Zine’den Saint Petersburg’a selamlar! Rus müzik sahnesinde neler oluyor şu sıralar?

Merhabalar! Rus müzik sahnesi sürekli büyüyor ve gelişiyor. Farklı tarzlardan dikkat çekici pek çok grup var ve sayıları artıyor.

Epitimia’yı daha önce duymamış okurlarımıza grubun geçmişini kısaca anlatır mısınız?

2008 yılında A. ve K. "Autarchy" isimli bir melodik black metal grubu kurmaya karar verdiler. Bu tarz müzik yapmak yerine yeni bir şeyler üretmek ana amacımız idi. Kaydettiğimiz ilk şarkı yeni konsept ve müziğin ilk işareti oldu. Grubun adını Epitimia olarak değiştirdik ve ilk demomuz Self-Mutilation etiketi ile yayınlandı. Geçen altı yılda Epitimia müziği depresif black metal müziğinden deneysel post black metal müziğine evrildi. İçinde çift albüm "(Un)reality" ve iki split albümünde bulunduğu dört albüm kaydettik. Epitimia şu anda dört kişi, baterist ve geri vokal olarak M. ve yeni bir gitarist aramıza katıldı.

"(Un)reality" 15 Şubat’ta yayınlandı. Albüme dair hisleriniz ve beklentileriniz nedir?

"(Un)reality" iki yıllık çalışmanın sonucu ve son derece tutkulu bir albüm. Bunun yanında son derece kompleks ve grubun evriminde ileri doğru atılan bir adım. Albüm müziğinden memnunuz ve bu albümde farklı müzikal etkilenimlerimize de selam gönderdik. Ne mutlu ki insanlar bu denemeleri fark etti. Albüm ile daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.

"(Un)reality" albümünü eski albümlerinizden ayıran nedir?

Öncelikle bu bizim yaptığımız en uzun albüm, 18 parça ve iki saati aşan çalma süresi var. Bu dinleyiciyi elbette ki zorlayacak. Eski albümlerimize nazaran daha ilginç hikaye anlatımı ve daha komplike parçalar var. Enstrümanlarımızda ve kayıt tekniklerinde ustalaştıkça bu bizim müziğimize de yansıyor. Her şey olması gerektiği gibi, doğası gereği Epitimia müziği de sürekli değişiyor.

Albümü nerede kaydettiniz? Kayıt süreci nasıl geçti?

Albümün tamamı evde kaydedildi. Sıklıkla bir araya geldik ve iyi bir rif bulana dek doğaçlama takıldık. Bazı gitar partisyonları A. tarafından yazıldı, kendisi ayrı davul makinesi ve synth düzenlemelerini de yaptı. "(Un)reality" bizim yardımcı enstrüman olarak saksafon kullandığımız ilk albüm. Saksafon kayılarını D’Arcy Molan yaptı ve ona Subterranean Disposition isimli death/doom grubunda Terry Vainoras yardım etti. Tüm müzikler bittikten sonra vokalleri kaydettik.

Parça sözlerinde hangi konuları işliyorsunuz?

Ana konumuz bireyin topluma yabancılaşması ve yalnızlaşması. Bir anlamda son albümümüz bir önceki albüm "Faces Of Insanity" nin devamı. Ama bu yalnızlaşma kararını şarkı sözlerindeki kahraman uzun düşünme evresi sonrası kendi kendine alıyor.

Albüm kapak görselinde neler oluyor? Albüm kapağı müziğiniz ile bağlantılı mı?

"(Un)reality" albüm kapağında kahramanın mutlak doğruyu buluşu resmedildi. Kahramanımız ruhunun derinliklerini keşfediyor.

Hypnotic Dirge Records ile çalışmaktan memnun musunuz?

Hypnotic Dirge Records ile çalışmaktan mutluyuz ve onlara bizim müziğimizi kitlelere duyurmak için harcadıkları çabadan dolayı minnetarız.

Ambient black metal sahnesinde yakın günler bize neler getirecek?

Her geçen sene ambient black metal sahnesinden uzaklaşıp post black metal sahnesine yaklaşıyoruz. Şu ana kadar yapılmış en atmosferik post black metal albümünü yayınlamak amacımız. Bizi etkileyen son ambient black metal albümü "Wind" Melankoli isimli bir Rus gruba aitti. Bu tarzda beklediğimiz tek şey Alrakis'in "Echoes From Carinae" albümü.

Şu an programınızda neler var?

Toplama bir albüm için eski şarkılarımızı tekrar kaydedip düzenliyoruz. Bunun yanında yan projemiz Depicting Abysm içinde planlarımız var.

2013 yılının en iyi albümler sizce nelerdi?

Wedrujacy Wiatr, Gris, Deafheaven, The Ocean, Heiden, Leucosis, Darktrance, Errata, Csejthe, Redwood Hill, Paysage d'Hiver, Rorcal, Thaw ve Watain'in albümleri...

Tüm zamanlar içinde favoriniz olan beş Rus metal grubunu bize sayar mısınız?

Çok zor bir soru. Dinleyerek büyüdüğümüz albümler. Butterfly Temple mesela. Bu Rus metal müziğinin mükemmel bir örneğidir. Beşli içine alabileceğimiz diğer gruplar ise Abstract Spirit, Hieronymus Bosch gibiler.

Türkiye hakkında neler biliyorsunuz?

Türkiye hakkında temel bilgileri coğrafya dersinde öğrenmiştik. Bunun yanında sinemanızda "sömürü düzeni" üzerine olan filmler başyapıt niteliğinde mesela Yılmaz Güney'in "Yol" filmi... Rusya’da tanınan Türk grupları ise şahane post rock grubu Kafabindunya, ilgi çekici depresif black metal projesi ile Cragataska, death metal grubu Thrown To The Sun ve death/doom grubu Acedia'yı biliyoruz.

Rock Vault Zine hakkında neler söyleyeceksiniz?

Sayfanıza girdik ama site Türkçe olduğundan bir şey anlamadık. Ama grup ve müzisyenleri Türk dinleyicisine tanıtma misyonunuzu çok önemli buluyoruz.

Eklemek ya da söylemek istedikleriniz neler? Cevaplarınız için teşekkür ederiz.

İlginiz ve sorularınız için teşekkürler! Müziği ve o müziğin yaratıcılarını desteklemeye devam edin!

BAĞLANTI NOKTALARI:

www.facebook.com/epitimia
www.hypnoticdirgerecords.bandcamp.com/album/un-reality

Özgür Özçınar

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.