Rock Vault : "The Enthusiastic Corruption Of The Common Good" isimli kaset çalışmanız için bizlere neler söyleyebilirsiniz? Bu albümü en iyi hangi kelimeler tanımlar?
JODY@KALIBAS : Bizim için bu kaset grupça yükselişimize büyük katkıda bulunacak olan ilk önemli materyaldi. Gruba üç yeni müzisyen gelmişti ve birlikte yeni parçalar yazmıştık. Bu kaset teknik olarak en gelişmiş yapıtımız. Bu çalışmayı “agresif”, “ileriyi görebilen” ve “oldukça hızlı” tanımlarıyla adlandırabiliriz.
Rune grubu ile yaptığınız split albüm çalışması Relapse Records etiketiyle çıkmıştı. Bu çalışmaya gelen tepkiler nasıldı?
Pek bir tepki yok ama iyi denebilir. Bütün albüm incelemeleri olumluydu. Bu albüm incelemelerinin Kalibas dinleyicilerinin bir parça artmasına ön ayak olması dikkatimizden kaçmadı. Bu split tarzı çalışmanın promosyonu da kesinlikle dinleyicilerimizin artmasına katkıda bulunmuştu.
"From The Waste Down" parçanızla sizleri tanımıştım. şarkının başından sona doğru ilerledikçe agresiflik artıyordu. öfkeyi direk vermiyordunuz. "Return For Worse" parçanız ritim açısından güzeldi. "Semantic Insanity" parçanız ise bu iki parçadan farklıydı. Ben Kalibas'ın tarzını dinleyici olarak çok çeşitli buldum. Bir tarzda ilerlemeyip çalmayı sevdiğiniz ritimleri bir araya getiriyorsunuz sanırım. Bu da size özel bir tarz olmuş. Ne diyorsunuz?
Biz parçaları deneyerek, başından sonuna kadar kendi havalarını takip etmeleri için uğraşırdık. Bir tarza bağlı kalarak çalmayı denemedik. şarkıların birbirine benzememesinin nedeni her bir parçanın farklı olması için sıkıdan sıkıya çalışmamızdı. Grup elemanları birçok müzikal tarzı takip ediyor. Bence bunların hepsi Kalibas’ın kendi tarzını yok eden bir şey.
1999'un Aralık ayından bu yana bir şeyler adına çabaladınız. Gelmek istediğiniz nokta ve şu anki
Kalibas’u değerlendirebilir misin?
Eğlenmek için bu müziği yapmaya başlamıştık. Sonra yan proje olduk. Gerçekten herhangi bir beklentimiz olmadı. şunu söyleyebilirim ki grup olarak kimsenin hayal bile edemeyeceğinden öteye gittik.
Amerikalısınız ve icra ettiğiniz tarz ülkenizde çok tutuluyor. Bunun için neler söyleyebilirsiniz?
Ben bazı hardcore ve grindcore grupları dışında gerçekten Amerika’dan fazla grup dinlemiyorum. On yıldan bu yana Avrupa’nın dört bir yanından çıkmış metal gruplarını dinliyorum. Avrupa metal müziğinin kendi içinde tat verdiğini keşfedebilmiş birisiyim.
Amerika'nın bu dalda en ateşli eyaletleri sizce hangileri? çalmayı sevdiğiniz yerler olarak nereleri gösterebilirsiniz?
Doğu kıyısının üst kısımları ve özellikle de California death/grind’a deli oluyor. Biz bu kıyıda Boston, New York, Philadelphia, Pittsburgh ve Rochester’da çalmayı seviyoruz. Batı kıyısında ise Sacramento, San Francisco, Portland, Seattle, Santa Cruz, Albuquerque ve El Paso çalmayı sevdiğimiz diğer yerler. Biz her yerde çalmayı seviyoruz.
Türkiye deyince aklınıza neler geliyor? Türkiye'deki grupları takip edebiliyor musunuz?
Türk grupları hakkında fazla şey bilmiyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bu ülkeden herhangi bir grup dinlemedim henüz. Ne gibi gruplar var? Her zaman daha fazlasını arayan birisiyim.
Bize death/grind tarzlarında takdir ettiğiniz grupların isimlerini verir misiniz?
Creation Is Crucifixion, Commit Suicide, Harakiri, Arsis, Prelude To Damnation, Peyote Calamity, A Sleeping Irony, Sulaco, Bowels Out, Kill The Client, Swarming Hordes, Ion Dissonance, Neuraxis ve dahası burada iyi müzik yapan birçok grup.
Son olarak bizlere vereceğiniz mesajları bekliyoruz. Kendinize iyi bakın.
Soruların için teşekkürler! Müziklerimizi ve diğer bilgilerimizi http://come.to/kalibas adresinden inceleyebilirsiniz. Takipçilerinize son olarak Kalibas’ın kısa diskografisini vermek istiyorum:
‘03 “The Enthusiastic Corruption Of The Common Good” MCD Willowtip Records
‘03 “Kalibas/Rune” Split CD Relapse Records
‘02 “Product Of Hard Living” Willowtip Records
‘01 “Struggling Through Life A Minute And A Half At A Time” Tour CD-R Self Released
‘01 “Kalibas/As The World Burns” Split CD-R Self Released
‘00 “Eyes Forever Red” 7’ Howling Bull America Records