Saints ‘N’ Sinners Balkan çıkarmasına devam ediyor

İstanbullu heavy metal grubu Saints ‘N’ Sinners, Bulgaristan’da katıldığı konserler ve festivaller ile dikkat çekmeye devam ediyor. Vokalde Mehmet Kaya, elektro gitarlarda Deniz Tuncer ve Tigin Kaptanoğlu, bas gitarda Erhan Sazlı ve davulda Doğan Rekkalı’dan oluşan kadrosuyla 2 kez Sofya’da ve birer kez de Kazanlık ve Ruse'de sahne alan grup, Bulgaristan’daki son konserinde Veliko Tarnovo şehrinin Elena kasabasında düzenlenen Elena Rock Festivali’nde sahneye çıktı.

Vokal Mehmet Kaya’nın dışında grup elemanlarının tamamının Trakya kökenli olmasıyla da dikkat çeken grup, Bulgaristan’daki ilk sahnesi olan Sofia Metal Festival ile müzikseverlerin beğenisini kazanmıştı. Elena Rock Festivali’ne bizzat Belediye Başkanı Dilyan Mlazev tarafından davet edildiklerini açıklayan Saints ‘N’ Sinners gitaristi Deniz Tuncer; “Belediye Başkanı Dilyan Mlazev, bizi Eylül'de Ruse'de izleyip beğenmişti. Bulgaristan Konsolosluğu'ndan bizim için özel sanatçı vizesi talep etti” ifadelerine yer verdi.

“Belediye organize etti”

Festivalin düzenlendiği Elena kasabası ile de bilgiler veren Tuncer; “Elena, Veliko Tarnovo şehrinin çok güzel bir dağ kasabası ve turistik bir yer.  Doğası ve dokusu el değmeden korunmuş. Zamanımız olsa daha da kalırdık. Festivali bizzat belediye organize ettik. Biz de Saints ‘N’ Sinners olarak festivalin baş grubuyduk. Konser şehir meydanında oldu. Elena Rock Festival, bu yıl ikincisi düzenlenen tek günlük bir festival. Bulgaristan'da klasik metal oldukça seviliyor. Sofia Metal Festivali’ne çıktığımızdan beri de bize olan ilgi katlanarak arttı. Önümüzde daha çok konser gözüküyor” dedi.

“Bulgaristan’da 5 konserde çaldık”

Bulgaristan’da sahne aldıkları konserlerde dünyaca ünlü heavy metal gruplarıyla da aynı sahneyi paylaştıklarını söyleyen Tuncer; “Şimdiye kadar Elena, Kazanlık, Ruse ve 2 kez de Sofia’da olmak üzere toplam 5 konser verdik. Kreator, Powerwolf, Paradise Lost, Ripper Owens gibi isimlerle aynı festivalde çaldık. İlk olarak Sofia Metal Festivali’ne kendimiz başvurmuştuk. Ancak ondan sonraki tüm organizasyonlara bizi izleyen organizatörlerin davetiyle çıktık” sözlerine yer verdi.

“Seyircinin ilgisi çok yüksek”

Elena Rock Festivali’ne çevre şehirlerden de gelen dinleyicilerin olduğunu söyleyen Tuncer; “Şehir meydanında olduğu için tam olarak bir sayı vermem ne kadar yaklaşık bir sonuç olur bilemiyorum. 5 bin nüfuslu bir kasabaydı. Yağmura rağmen kalabalık vardı. Bulgaristan seyircisi sadece gençlerden oluşmuyor. Konser alanında her yaştan dinleyici görebiliyorsunuz. Ayrıca Türkiye'ye göre daha çok rock ve metal konseri organizasyonu olmasına karşın Türkiye'deki gibi bir doymuşluk veya bıkkınlık hissiyatı yok. Bulgaristan'da 10 bin nüfuslu küçük bir şehirde ‘Pretty Maids’ ya da ‘Jorn Lande’ konseri izleyebilirsin. Seyircinin ilgisi çok yüksek. Klasik hard rock/metal adeta milli müzikleri olmuş” dedi.

Rainbow da çaldılar

Konsere ‘As Above So Below’ adlı şarkılarıyla başladıklarını belirten Tuncer, konser boyunca ‘Max Schreck’, ‘Doomsday Dreaming’, ‘Sacred Ground’, ‘Psycho Mansion’, ‘Seven Years In Hell’, ‘Queen Of The Nile’, ‘Catch 22’, ‘One For The Road’, ‘Renegade Lawmakers’ ve ‘Saints ‘N’ Sinners’ adlı şarkılarını seslendirdiklerini açıkladı. Tuncer, konserde ayrıca Rainbow’dan ‘Man On The Silver Mountain’ ve ‘Kill The King’ adlı şarkıları seslendirdiklerini  Tuncer, Bulgaristan'ın en önemli rock ve klasik müzisyenlerinden Nikolo Kotzev'in Nostradamus isimli operasından da bahsederek; “Grubumuzun vokali Mehmet ayrıca Bulgaristan'ın en önemli rock ve klasik müzisyenlerinden Nikolo Kotzev'in Nostradamus isimli operasında King Henry, II rolünde sahne alıyor. Şimdiye kadar 3 kez sahnelendi. Bu hafta sonunda Plovdiv ve Sofya'da sergilenecek” dedi.  Tuncer, gelecek konser planlarında Yunanistan ve Romanya’nın da olduğunu ekledi.

Kaynak: http://www.gundemedirne.com/mobil/haber/3692/bulgar-baskandan-turk-gruba-davet.html

Haber: Uğur Akagündüz

Baran Şahin

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.