Bay Area thrash metalin marka gruplarından Exodus "Tempo of the Damned" in ardından gaz kesmeden devam ediyor. öyle ki bu albüm öncesi kurucu gitaristlerden Rick Hunnolt'un yerine Heathen'dan tanıdığımız Lee Atlus, bateriye Slayer ve Forbidden'dan tanıdığımız Paul Bostaph ve vokale ise Steve "Zetro" Souza'nın yerine Rob Dukes geçti. Açılış şarkısı "Raze" son derece gaz bir başlangıç. Bay Area thrash metalinin ve Exodus'un artık markalaşmış gitar oyunlarını bu şarkının her köşesinde görmek mümkün. Takipçisi "Deathamphetamine" efektlerle desteklenmiş bass girişine rağmen sıradan bir şarkı, öyle ki sekiz dakikayı aşkın süresi ile yer yer sıkıcı olabiliyor. "Shudder to Think" groove altyapısı ve olağanüstü gaz gitar tonları ile çok başarılı bir şarkı, konserlerde insanları epey coşturacaktır.
"I am Abomination" adeta dinleyiciyi headbange teşvik eden bir şarkı. özellikle bateride Paul Bostaph bu şarkıda harikalar yaratıyor. Rob Dukes'un nakarat kısmındaki "I am Abomination" çığlıkları şarkının doruk noktası. "Going going Gone" gitar solosu ile dikkat çekiyor. "Now thy death day come" olağanüstü hızlı temposu ile ve Rob Dukes'un vokal oyunları ile öne çıkıyor, beklemediğiniz bir anda yavaşlaması ile çok akılda kalıcı bir parça. Albümün kapanışını yapan şarkının girişinde Paul Bostaph bir kez daha Slayer günlerini hatırlıyor. Bateri girişinin arkasından gelen kesik gitar riffleri olağanüstü, albüme yakışır bir kapanış
Üç kilit elemanın ayrılışının ardından çıkan bu albüm her şeye rağmen çok başarılı ama ben yine de Exodus'u ilk kez dinleyecekseniz "Force of Habbit" ve "Tempo of the Damned" derim.
ŞARKI LİSTESİ
1 - Raze
2 - Deatamphetamine
3 - Karma's Messenger
4 - Shrudder to Think
5 - I am Abomination
6 - Altered Boy
7 - Going going Gone
8 - Now thy death day Come
9 - Magnum Opus