İtalyan firma Frontiers Records 2005 yılında yaptığı atak ve birbiri ardına yayınladığı kalite kokan albümler ile melodik rock ve hard’n’havy sevenlerin mabedi haline geldi adeta. Jorn Lande ve Russell Allen’ın “The Battle” albümü sonrası piyasaya düşmüş en sansasyonel Frontiers projesi karşınızda: Place Vendome!
Grup hakkında en ufak bir bilgim olmadan promoyu dinlemeye başladım. İlk şarkı - ve mükemmel bir giriş olduğunu düşündüğüm - Cross the Line girince ister istemez “ben bu sesi tanıyorum” diyor insan. Evet, mikrofonda Helloween’de tarih yazan altın gırtlak Michael Kiske var. Pink Cream 69 üyeleri ile kotardığı bu projede, grup bize 80'lerin klasik rock sound'unu olabilecek en rafine şekilde sunuyor. Açılış şarkısı ile hard’n’heavy sularında gezinen grup ikinci şarkı I Will Be Waiting ile klasik rock sularına geçiş yapıyor. Too Late, klavye destekli altyapısı ve içinde barındırdığı hafif melankolik ama dinleyene güç veren melodileri ile adeta sizi kavrıyor, nakaratta 80'lerin klişelerinden vokalisti takip eden back vokalleri duymak hoş bir nostalji.
I Will Be Gone girişi ile bana glam parçalarını (nedendir bilmem, ama özellikle Skid Row - Youth Gone Wild) hatırlatsa da nakarat kısmı ile toplanıyor. Şarkıdaki dinamik gitar riff'lerine ve onu destekleyen klavyeye özellikle dikkat edin. Albümün aynı adı taşıyan şarkısı Place Vendome ise 80'lerden herhangi bir Amerikan filmine soundtrack olabilecek güzellikte. O yılların neşeli, melodik rock sound'larını özleyenler çok sevecekler bu şarkıyı. Heavens Door ise bu tarz albümlerin olmazsa olmazlarından (yine nedendir bilinmez, ama ben bu balada bir türlü alışmadım!)
Right Here, Right Now albümün başarılı çalışmalarından, klasik hard rock - hard’n’ heavy arası gidip geliyor. Magic Carpet ise girişi ile alıp götüren bir çalışma, albümün geneline sinmiş gitar-klavye uyumu bu şarkının her saniyesinde hissediliyor. 45 dakika 50 saniye süren hard rock şöleni , klavye tonları ile Deep Purple’ı anımsatan Sign of Times ile son bulurken bizlere düşense albümü başa çevirip tekrar dinlemek ve albüm piyasaya çıkmadan önce;
"Yeni çalışmalarımı beğenecek bir kitle bulacağım ya da yakın zamanda müzik arenasını terk edeceğim. Kesin kararım bir sonraki albümümün satışlarına bağlı. Eğer başarabilirsem ve albüm iyi satarsa müzikal kariyerime devam ederim. Asla hafta sonu savaşçısı olmayacağım; yaptığım albümü ya tüm enerjimle yaparım ya da hiç yapmam."
açıklamalarıyla rock camiasını endişelendiren Michael Kiske’nin bizleri sesinden mahrum etmemesi için dua etmek...
ŞARKI LİSTESİ
1. Cross The Line
2. I Will Be Waiting
3. Too Late
4. I Will Be Gone
5. Setting Sun
6. Place Vendome
7. Heavens Door
8. Right Here
9. Magic Carpet Ride
10. Sign Of The Time