90'lı yılların başında yolu bir şekilde rock müzik ile kesişenlerin unutmadığı, unutamayacağı bir isimdir Murat Net. İlk olarak Bulutsuzluk özlemi ile kısa bir süre çalışmış hemen arkasından kayıt aşamasında dahil olduğu Pentagram ile yaptığı albüm ile adını ölümsüzleştirdi. Kısa süren Pentagram macerasının ardından yurtdışına gitmeden hemen önce "Escape From Hell" ile karşımıza çıktı. Uzun süren yurtdışı çalışmalarından sonra tekrar ilk göz ağrısı olan Reflex'i toplayıp Prestij Müzik etiketi ile albüm çıkartan Murat Net hem ülkenin kaderini değiştiren 17 Ağustos depremi, hemde yobaz rock dinleyicisi ile uğraşmak zorunda kaldı. Bu albümün yarattığı başarısızlık sonrası müziğe uzunca süren Murat Net yeni albümü “Selamiçeşme Blues” ile karşımızda.
Murat Net albümde vokalleri, elektro gitarları, akustik gitarları, bass gitarları üstlenirken bagetleri de başka bir ustaya emanet etmiş: Whisky ve Cem Köksal ile yaptığı çalışmalar ile tanınan ve daha da önemlisi kendine has bir bateri sounduna sahip Alpay Şalt.
Albüm ismiyle oldukça manidar sayılabilecek "Tekrar Rock'n'Roll" ile açılıyor. Hard'n'heavy rifflerin yanında vokaller ve pek çok yerde buram buram Motörhead esintileri hissetmek oldukça güzel. Müzikten ayrı kaldığı yıllarda kendini sorgulayan adamın özeleştirilerini albüm genelinde olduğu gibi bu parçada da oldukça net duyabiliyoruz. Hemen arkasından gelen parça “İhanet” ile Murat Net speed/thrash günlerine göz kırpar gibi adeta. Parça sözleri ile de o çok eleştirilen Reflex döneminde kendine sırtını dönenleri anar gibi...
Üçüncü parça "Marduk" ise on dakikayı aşan süresi ile oldukça uzun bir çalışma. Space rock ve progressive rock tınılarının yanısıra Murat Net'in uzay bilimlerine ve karma felsefesine olan merakını da parçada hissetmek mümkün.
Dördüncü parça "Umut" aynı zamanda albümün çıkış videosu. Power ballad olan bu parça gerek sözleri ile gerekse de Murat Net'in kendine has gitar dehası ile oldukça başarılı. Pink Floyd “Comfortably Numb” a yapılan göndermeler ve Murat Net'in pek çok yerdeki David Gilmour vari vokali parçada akılda kalıcı detaylardan. Küresel ısınma ve değişen iklimlerin sonuçlarından sayılabilecek “Tsunami” nin yıkıcı etkilerini Murat Net oldukça rock'n'roll bir üslupla anlatıyor bizlere. Rock'n'roll'un neşeli yüzünü gördüğümüz parçalardan bir de “Noel Baba”. Tekerleme vari sözleri ve basit parça yapısıyla Murat usta Amerikalı türdaşlarına “Bu iş Türkçe de yapılır” der gibi.
"Herşey Bitti" dünyanın, sistemin geldiği noktaya bir isyan adeta. Albüm ile aynı adı taşıyan “Selamiçeşme Blues” albümün en deneysel çalışması. Karma felsefesinin etkilerini ve hayatını müziğe adamış bir adam olan Murat Net'in iç dünyasını tüm açıklığıyla bu parçada görmek mümkün. Gitar arpejleri ve bateri vuruşları ile sakin ve bluesvari bir havada ilerleyen şarkının bir anda kimlik değiştirip vahşi bir solo ile sonlanması ustanın iç dünyasındaki patlamaların en güzel işareti bence.
"Dalyan"ın altyapısını "Sen Hep Benimsin" (Reflex)in ana melodisi oluşturmakta. Sevimli bir yaz şarkısı “Dalyan” . Albümün kapanışını ise "Sen Güzel Günlere Layıksın" yapıyor. Kişinin kaderine küsmemesi gerektiğini anlatan şarkı akustik gitarları ve soloları ile country vari bir havada ilerlemekte.
Hayatını müziğe adamış Murat Net'in her tarz dinleyiciyi memnun edecek son çalışması “Selamiçeşme Blues” u tüm müzikseverlere öneriyorum. özellikle eski okul rock'n'roll özlemini çekenlere.